Ο Σύλλογος μας 

Λίγες πληροφορίες για το σωματείο μας

Ο σύλλογος για την Κυστική Ίνωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που συστάθηκε το έτος 2005 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Κυστική Ίνωση (Cystic Fibrosis Europe) και αποτελεί το πρώτο σωματείο που έγινε με πρωτοβουλία και συμμετοχή κυρίως ενηλίκων πασχόντων από Κυστική Ίνωση. Μέλος στο Σωματείο μας μπορεί να γραφεί οποιοσδήποτε ενήλικας έλληνας πολίτης. 

Σκοποί του Συλλόγου μας είναι:

  • Η ίδρυση κέντρων Κυστικής Ίνωσης στην Ελλάδα.

  • Η καθιέρωση της δωρεάν νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη για τους πάσχοντες από Κυστική Ίνωση.

  • Η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση της κοινωνίας στο συχνότατο κληρονομικό νόσημα.

  • Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πασχόντων με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων και παροχών από την Πολιτεία.

  • Η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στην δωρεά οργάνων που έχει ζωτική σημασία για τους υπό μεταμόσχευση ασθενείς

Σήμα Συλλόγου

Σήμα του Συλλόγου μας είναι ένας κύκλος μωβ χρώματος που μέσα του περικλείονται τα γράμματα CF και ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο. Η επιλογή του εν λόγω σήματος έγινε από το ΔΣ του συλλόγου αφενός γιατί τα γράμματα CF στην αγγλική γλώσσα σημαίνουν Κυστική Ίνωση (Cystic Fibrosis-CF), αφετέρου γιατί το επίσημο χρώμα υποστήριξης των πασχόντων από ΚΙ είναι το μωβ. Για το λόγο αυτό, όλα τα περιβραχιόνια που υποστηρίζουν τους ασθενείς με ΚΙ είναι χρώματος μωβ.

Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Εάν επιθυμείτε να μας βοηθήσετε, μπορείτε να γραφτείτε μέλος στο Σύλλογο μας, ή να μας ενισχύσετε οικονομικά με διάφορες δωρεές προκειμένου να μας βοηθήσετε στο δύσκολο έργο μας και στην επίτευξη των σκοπών μας.

Επίσης, σημαντική βοήθεια θα μας παρείχατε εάν συμβάλλατε και εσείς στην διακίνηση και τοποθέτηση του έντυπου ενημερωτικού υλικού και των φυλλαδίων που έχουμε τυπώσει για το σκοπό αυτό, στην επιχείρηση σας, στην υπηρεσία όπου εργάζεστε, ή ακόμα και σε διάφορα σημεία της περιοχής που διαμένετε προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι Έλληνες για το νόσημα αυτό και τα προβλήματα των ασθενών.

Πώς μπορώ να εγγραφώ μέλος στο σωματείο;

Για την εγγραφή σας στο σωματείο, χρειάζεται να καταβάλετε το ποσό των 25 Ευρώ, από τα οποία, 20 ευρώ αποτελούν την συνδρομή σας προς το σωματείο, που καταβάλλεται κάθε χρόνο και 5 Ευρώ είναι το δικαίωμα εγγραφής σας στο σωματείο, που καταβάλλεται εφάπαξ. Η καταβολή του χρηματικού ποσού των 25 Ευρώ γίνεται στο λογαριασμό του σωματείου που τηρείται στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ: GR 02 0171 076000 6076 040030 521. Παρακαλούμε, να ζητάτε πάντα να αναγράφεται το όνομα σας στην απόδειξη κατάθεσης και να μας την αποστέλλετε μέσω φαξ στον τηλεφωνικό αριθμό: 2310422531 ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση του σωματείου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ,
Βασιλειάδου 4-6,
55131 Θεσσαλονίκη

Επίσης, για την εγγραφή σας στο σωματείο, πρέπει να συμπληρώσετε αυτό το έντυπο εγγραφής μέλους και να μας το στείλετε και αυτό ή ταχυδρομικά ή μέσω φαξ στα τηλέφωνα και διευθύνσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Πώς μπορώ να κάνω δωρεά στο σωματείο;

Εφόσον θέλετε να κάνετε κάποια δωρεά στο σωματείο μας για την ενίσχυση και υποστήριξη των σκοπών του, μπορείτε, στην περίπτωση που αυτή είναι χρηματική, να καταθέσετε το ποσό που εσείς επιθυμείτε στο λογαριασμό του σωματείου που τηρείται στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ: GR 02 0171 076000 6076 040030 521. Εάν επιθυμείτε να σας αποστείλουμε την απόδειξη είσπραξης μετρητών του σωματείου μας για την παραπάνω κατάθεση, παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας, προκειμένου να μας ενημερώσετε για τα στοιχεία σας και να σας αποστείλουμε την απόδειξη στην διεύθυνση που θα μας υποδείξετε. Σε περίπτωση που η δωρεά που επιθυμείτε να κάνετε προς το σωματείο μας, δεν είναι χρηματική, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το σωματείο μας τηλεφωνικά στον αριθμό 2310422530 ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση cfathess@gmail.com

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!