Οι εκδηλώσεις μας

Πρώτη | < Σελίδα 2 | Σελίδα 3

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 3ης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

Για μια ακόμα χρονιά το σωματείο μας, ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Κυστική Ίνωση, διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια για το νόσημα στο κοινό σε πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης. Επίσης, μέλη του Συλλόγου σε διάφορες πόλεις διένειμαν έντυπα σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Παρακάτω, σας παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις αυτές του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή μελών του ΔΣ και φίλων του συλλόγου μας. Για να μεγεθύνετε τις φωτογραφίες, απλά πατήστε πάνω τους.

Αν θέλετε να μεγεθύνετε τη φωτογραφία, απλά πατήστε επάνω της

Διανομή ενημερωτικού υλικού στα Starbucks Coffee στο εμπορικό κέντρο CITY Gate στη Θεσσαλονίκη.


Διανομή ενημερωτικού υλικού στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.


Διανομή ενημερωτικού υλικού στο Γερμανικό παζάρι που διοργανώνεται στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

«ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΚΑΘ. STUART ELBORN ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ»
Ευρωπαϊκό Ιατρικό Συνέδριο για την Κυστική Ίνωση, Αμβούργο 07.06.2011

Στο μήτιγκ των Οργανώσεων της Ευρώπης για την Κυστική Ίνωση, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Συνέδριο και διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την κυστική Ίνωση, ο καθηγητής Stuart Elborn αφού ανέλυσε τα σχετικά με την φύση της πάθησης, το εύρος των γενετικών μεταλλάξεων που την προκαλούν και τις δυνατότητες θεραπείας της, παρουσίασε στους συμμετέχοντες όλα τα νέα φάρμακα για την Κυστική Ίνωση, μεταξύ των οποίων και φάρμακα που οριστικά μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Στο μήτιφκ φέτος συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων από 30 περίπου χώρες της Ευρώπης και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ελπιδοφόρα νέα που μετέφερε ο καθ. Elborn. Παρακάτω μπορείτε να δείτε καποιες φωτογραφίες από την παρουσίαση του.

Αν θέλετε να μεγεθύνετε τη φωτογραφία, απλά πατήστε επάνω της

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 2ης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ.
20.11.2010 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Για μια ακόμα χρονιά το σωματείο μας, ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Κυστική Ίνωση, διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια για το νόσημα στο κοινό στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή μελών του ΔΣ και φίλων του συλλόγου μας. Για να μεγεθύνετε τη φωτογραφία, απλά πατήστε πάνω της.

Αν θέλετε να μεγεθύνετε τη φωτογραφία, απλά πατήστε επάνω της

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ JEAN CHEVAILLIER KAI THN MARTINE BOSSCHAERTS
Ξενοδοχείο Φιλίππειο Θεσσαλονίκης 12.04.2010-16.04.2010

Για μια ακόμα φορά, πραγματοποιήθηκε από τις 12.04.2010 έως τις 16.04.2010 στη Θεσσαλονίκη το επαναληπτικό σεμινάριο αναπνευστικής φυσικοθεραπείας με τον Jean Chevaillier και τη σύζυγο του Martine Bosschaerts, το οποίο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν φυσικοθεραπευτές από διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ασθενείς που είχαν εγκαίρως δηλώσει συμμετοχή, είχαν την ευκαιρία κατά την διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης να λάβουν οδηγίες για σωστή φυσικοθεραπεία, νεφελοποίηση φαρμάκων, άσκηση και σωστή αναπνοή. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από αυτήν την εκδήλωση του σωματείου μας.

Αν θέλετε να μεγεθύνετε τη φωτογραφία, απλά πατήστε επάνω της


Η Martine Bosschaerts ενώ επιδεικνύει σε ασθενή το σωστό τρόπο φυσικοθεραπείας.


Ο Jean Chevaillier ενώ επιδεικνύει σε ασθενή το σωστό τρόπο φυσικοθεραπείας με τους φυσικοθεραπευτές.


Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης των φυσικοθεραπευτών.


Τα διάφορα όργανα αναπνευστικής φυσικοθεραπείας που είχε φέρει για επίδειξη ο Jean Chevaillier.


Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης των φυσικοθεραπευτών.


Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης των φυσικοθεραπευτών.


Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης των φυσικοθεραπευτών.


Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης των φυσικοθεραπευτών.


Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης των φυσικοθεραπευτών.


Η Martine Bosschaerts ενώ συζητά με ασθενή για τη μέθοδο φυσικοθεραπείας που ακολουθεί.


Η Martine Bosschaerts εξηγεί στους φυσικοθεραπευτές τις μεθόδους φυσικοθεραπείας.


Η Martine Bosschaerts επιδεικνύει στους φυσικοθεραπευτές κάποιες ασκήσεις φυσικοθεραπείας.


Οι συμμετέχοντες φυσικοθεραπευτές στη βεράντα του Ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ».


Οι συμμετέχοντες φυσικοθεραπευτές στη βεράντα του Ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ».


Ο Jean Chevaillier με τους φυσικοθεραπευτές στην αίθουσα της διδασκαλίας.


Οι συμμετέχοντες φυσικοθεραπευτές στην αίθουσα της διδασκαλίας.


Κάποιοι φυσικοθεραπευτές με τις βεβαιώσεις συμμετοχής στα χέρια.


Η Martine Bosschaerts ενώ ελέγχει εάν ο ασθενής ακολουθεί σωστά τη χρήση του flutter.


Η Martine Bosschaerts ενώ επιδεικνύει σε ασθενή το σωστό τρόπο εκπνοής.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

14.11.2009 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Κυστική Ίνωση, με μεγάλη επιτυχία, μέλη και φίλοι του σωματείου μας διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για το νόσημα και βραχιολάκια ευαισθητοποίησης στους περαστικούς της Πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, το ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου 2009.

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες από την δραστηριότητα αυτή του συλλόγου μας. Για να μεγεθύνετε τη φωτογραφία, απλά πατήστε πάνω της.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ JEANCHEVAILLIER,
07.04.2008-12.04.2008, Ξενοδοχείο «Φιλίππειο» Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από τις 7.4.2008 έως τις 12.4.2008 εκπαιδευτικό σεμινάριο αναπνευστικής φυσικοθεραπείας στο Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο οργάνωσε ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση. Το σεμινάριο απευθύνονταν σε κλειστό αριθμό φυσικοθεραπευτών και το παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 30 φυσικοθεραπευτές από όλη την Ελλάδα και  την Κύπρο.

Εισηγητής ήταν ο διεθνούς φήμης Βέλγος φυσικοθεραπευτής Jean Chevaillier, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του Martine Bosschaerts παρουσίασαν όλες τις νεώτερες τεχνικές αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, 50 ασθενείς με Κυστική Ίνωση είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν το σωστό τρόπο αναπνευστικής φυσικοθεραπείας που ενδείκνυται για την περίπτωση τους, ενώ οι τριάντα φυσικοθεραπευτές είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν πρακτικά τις γνώσεις που αποκόμισαν και να εφαρμόσουν στην πράξη την εμπειρία που μοιράστηκε μαζί τους ο Jean Chevaillier.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από το σεμινάριο. Για να μεγεθύνετε τη φωτογραφία, απλά πατήστε πάνω της.

Έξω από τις αίθουσες του σεμιναρίου

Οι φυσικοθεραπευτές παρακολουθούν τις οδηγίες της κυρίας Martine Bosschaerts

O Jean Chevaillie

Η ομάδα των φυσικοθεραπευτών που συμμετείχε στο σεμινάριο.

O Jean Chevaillier με τη γυναίκα του


ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ» ΜΕ ΤΟΝ JEAN CHEVAILLIER, 12.04.2008, Ξενοδοχείο Φιλίππειο Θεσσαλονίκης.

Ο Jean Chevaillier διεθνώς αναγνωρισμένος στο χώρο του και ένας εκ των πρωτοπόρων στον τομέα της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, είναι ο εμπνευστής της μεθόδου της Αυτογενούς Παροχέτευσης (Autogenic Drainage), με την οποία ο ασθενής μαθαίνει να παροχετεύει τους πνεύμονες του μόνος του, χωρίς τη χρήση οργάνων, ή τη βοήθεια άλλου ατόμου, χρησιμοποιώντας και ρυθμίζοντας μόνος του την αναπνευστική ροή στους πνεύμονες σε διαφορετικά επίπεδα. Για την τεχνική αυτή, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες μεθόδους αναπνευστικής φυσικοθεραπείας αναφέρθηκε τόσο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, όσο και στη διάλεξη που έδωσε στην κατάμεστη αίθουσα στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» στις 12 Απριλίου 2008.

Η πρωτοφανής επιτυχία που είχε η διάλεξη του Jean Chevaillier με θέμα την «Αναπνευστική φυσικοθεραπεία στα αποφρακτικά νοσήματα του πνεύμονα, με έμφαση στην Κυστική Ίνωση», μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο αγώνα μας αλλά και να αναλάβουμε και πάλι τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που έχουν στόχο τη βελτίωση της ζωής και περίθαλψης των ασθενών και προσφέρουν πραγματικό και σημαντικό όφελος στους ασθενείς και στην οικογένεια τους. Περισσότερα από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων, πολλοί ασθενείς, γονείς ασθενών, φυσικοθεραπευτές και ιατροί, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διάλεξη του κυρίου Chevaillier, ο οποίος αφού αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, στην άσκηση και σωστό τρόπο αναπνοής των πασχόντων από αποφρακτικά νοσήματα και στην κάθαρση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος με ρινικές πλύσεις και άλλα μέσα αφιέρωσε μεγάλο μέρος της διάλεξης του στην μέθοδο της αυτογενούς παροχέτευσης.

«Το πρόγραμμα της διάλεξης»

«Η πρόσκληση για την διάλεξη»

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε εκ μέρους του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη η εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος κυρία Ανθή Πορφυριάδου- Αγγελίδου η οποία τυγχάνει ιατρός και φυσικοθεραπεύτρια. Χαιρετισμό στην Αγγλική γλώσσα απηύθυνε η Ομοτ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Σάντα Νούσια-Αρβανιτάκη, εξειδικευμένη στην Κυστική Ίνωση, την οποία –επ’ευκαιρία της συνταξιοδότησης της- το σωματείο μας τίμησε για την πολύχρονη προσφορά της στους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Τέλος, χαιρετισμό και αναφορά στην επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών, παρά τις πολλές δυσκολίες και τα πλείστα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, έκανε και η πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου μας, κυρία Πρεφτίτση Αγγελική.

Για μια ακόμα φορά, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας βοήθησαν στη δύσκολη προσπάθεια μας, τους χορηγούς των εκδηλώσεων μας και όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας και ιδιαίτερα το προσωπικό και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» Θεσσαλονίκης για την άριστη συνεργασία και εξυπηρέτηση, αλλά και τον κύριο Jean Chevaillier, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου εκπαιδευτικού σεμιναρίου να διδάξει και να παρουσιάσει όλες τις νεώτερες τεχνικές αναπνευστικής φυσικοθεραπείας σε Έλληνες φυσικοθεραπευτές που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και να δώσει μια διάλεξη για το κοινό που θα μείνει αλησμόνητη στους περισσότερους, λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε και της πρωτοφανούς επιτυχίας της. Ελπίζουμε ότι και στο μέλλον ο αγώνας μας και οι προσπάθειες μας για βελτίωση της περίθαλψης και της νοσηλείας μας θα στεφθούν με επιτυχία. Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και όσοι επιθυμούν την αποστολή των DVD της εκδήλωσης, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το σωματείο μας. Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η πρόεδρος του σωματείου μας ενώ απευθύνει χαιρετισμό

Η Ομ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Σάντα Νούσια Αρβανιτάκη, ενώ απευθύνει χαιρετισμό στα αγγλικά.

Η εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, κυρίου Ψωμιάδη Παναγιώτη

O Jean Chevaillier

O Jean Chevaillier και η γυναίκα του Martine Bosschaerts μαζί με την πρόεδρο του σωματείου μας, Αγγελική Πρεφτίτση

Η κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ»

Η ομάδα των φυσικοθεραπευτών που συμμετείχαν στο σεμινάριο

-
-

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Το σωματείο μας, θεωρώντας ότι  η αναπνευστική φυσικοθεραπεία προσφέρει τα μέγιστα στην διατήρηση σε καλά επίπεδα της αναπνευστικής λειτουργίας ασθενών που πάσχουν από διάφορα αποφρακτικά νοσήματα του πνεύμονα, και κυρίως των ασθενών με Κυστική Ίνωση, θεωρώντας την μάλιστα ως το Α και το Ω στη θεραπεία του ασθενούς με Κυστική Ίνωση, αποφάσισε, επ’ευκαιρία των εκδηλώσεων με τον Jean Chevaillier, να εκδώσει σύγχρονο οδηγό αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, το οποίο και διένειμε δωρεάν σε όλους τους παραβρισκόμενους στις εκδηλώσεις.

Ο οδηγός αποτελείται από 6 κεφάλαια που καλύπτουν όλο το εύρος της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Δυστυχώς, ο κλάδος της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα παραμελημένος, αν όχι άγνωστος στους περισσότερους φυσικοθεραπευτές. Για το λόγο αυτό και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την παροχή όσο το δυνατό καλύτερης και αρτιότερης τεχνικά αναπνευστικής φυσικοθεραπείας στους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, αποφασίσαμε να εκτυπώσουμε αυτό το ενημερωτικό εγχειρίδιο, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα σταθεί σημαντικός αρωγός στον ασθενή με Κυστική Ίνωση, στο γονιό του, ή ακόμα και στον επαγγελματία φυσικοθεραπευτή.

Σε κάθε κεφάλαιο του εγχειριδίου αναλύεται διεξοδικά η κάθε μέθοδος αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, με σκίτσα και φωτογραφίες, ενώ δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις στους ασθενείς και στους γονείς των πασχόντων από Κυστική Ίνωση, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της φυσικοθεραπείας και νεφελοθεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο απαρτίζεται από τα παρακάτω κεφάλαια:
1) Η Φυσικοθεραπεία-Τεχνικές κάθαρσης αεραγωγών.
2) Η φυσικοθεραπεία  σε βρέφη και νήπια -Φυσικοθεραπεία σε μικρά παιδιά και νήπια.
3) Βρογχική Παροχέτευση και στις Πλήξεις.
4) Οδηγίες για την χρήση του Flutter.
5) Οδηγίες για τη χρήση της Pep Mask.
6) Η νεφελοποίηση των φαρμάκων.

Όλα τα κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν μετάφραση από ξενόγλωσσα κείμενα ξένων Οργανισμών και Συλλόγων για την Κυστική Ίνωση. Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε πρωτίστως να ευχαριστήσουμε, το Αμερικάνικο ίδρυμα για την Κυστική Ίνωση και την Αγγλική Εταιρία για την Κυστική Ίνωση που μας παραχώρησαν ευγενικά την άδεια τους για την χρήση και μετάφραση των δικών τους εγχειριδίων. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους μεταφραστές μας, κυρία Σιδηροπούλου Κυριακή και κυρία Πρεφτίτση Φωτεινή που εργάστηκαν σκληρά για την μετάφραση του κειμένου, όσο και τον  φυσικοθεραπευτή κύριο Κατσουλάκη Κώστα, ο οποίος έκανε τις τελικές διορθώσεις των κειμένων.

Ο οδηγός αναπνευστικής φυσικοθεραπείας διατίθεται δωρεάν και εφόσον επιθυμείτε να το προμηθευτείτε, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Συλλόγου μας.

Διάλεξη του διεθνούς φήμης βέλγου φυσικοθεραπευτή Jean Chevaillier με θέμα:
«Αναπνευστική φυσικοθεραπεία στα αποφρακτικά νοσήματα του πνεύμονα, με έμφαση στην Κυστική Ίνωση».
Θεσσαλονίκη, Σάββατο 12.04.2008, ώρα 11:00 π.μ., Ξενοδοχείο «Φιλίππειο».


Ακρογωνιαίος λίθος στην αντιμετώπιση της Κυστικής Ίνωσης (: Ινοκυστικής Νόσου) και των αποφρακτικών νοσημάτων του πνεύμονα, είναι η καθημερινή εφαρμογή της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας από τους ασθενείς, η οποία βοηθά στην αποβολή των βρογχικών εκκρίσεων και στον καλύτερο αερισμό των πνευμόνων. Επίσης, συμβάλλει στην κάθαρση του ανωτέρω αναπνευστικού συστήματος (μύτη, παραρρίνιους κόλπους), στην ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας του ασθενούς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Επειδή ο κλάδος της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας είναι ιδιαίτερα παραμελημένος και η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αναπνευστικής φυσικοθεραπείας παραμένει  σχεδόν άγνωστη στους περισσότερους  Έλληνες φυσικοθεραπευτές, το σωματείο μας κάλεσε το Βέλγο φυσικοθεραπευτή κ. Jean Chevaillier, προκειμένου να δώσει διάλεξη για την αναπνευστική φυσικοθεραπεία στα αποφρακτικά νοσήματα του πνεύμονα.

Ο κ. Jean Chevaillier θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας και είναι αυτός που ανέπτυξε την τεχνική κάθαρσης των αεραγωγών με την μέθοδο της αυτογενούς παροχέτευσης («Autogenic Drainage»), η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δραστικές μεθόδους αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, χωρίς όργανα και χωρίς την ανάγκη βοήθειας άλλου ατόμου, για την αναπνευστική φυσικοθεραπεία και την βρογχική παροχέτευση των ασθενών.

Στη διάλεξη, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια εβδομαδιαίου σεμιναρίου για έλληνες φυσικοθεραπευτές και είναι ανοικτή στο κοινό, σε φυσικοθεραπευτές, σε ιατρούς, σε ασθενείς και τους γονείς τους, ο κ. Jean Chevaillier θα παρουσιάσει όλες τις σύγχρονες μεθόδους αναπνευστικής φυσικοθεραπείας και καθαρισμού του αναπνευστικού συστήματος και θα αναφερθεί διεξοδικά στη νεφελοθεραπεία, στις εισπνοές φαρμάκων, στην άσκηση και στη φυσική δραστηριότητα των ασθενών που πάσχουν από αποφρακτικά νοσήματα του πνεύμονα.
Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Στην εκδήλωση θα δοθεί δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις
11 το πρωί του Σαββάτου, 12 Απριλίου 2008
στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» Θεσσαλονίκης.

Λεπτομερές πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να πληροφορηθείτε, πατώντας εδώ. Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, Θεσσαλονίκη 21.11.2007

Στις 21 Νοεμβρίου 2007 θα πραγματοποιηθεί διανομή ενημερωτικού υλικού για την Κυστική Ίνωση στην πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου οι περαστικοί να ενημερωθούν για το συχνότατο αυτό κληρονομικό νόσημα και τις απογευματινές ώρες θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια για την Κυστική Ίνωση στους πελάτες του εμπορικού κέντρου MEDITERRANEAN COSMOS της Θεσσαλονίκης.

Συνέντευξη τύπου ενόψει της 2ης Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Κυστική Ίνωση

Στις 13 Νοεμβρίου 2007 στην Αθήνα και στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ το σωματείο μας  "Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση" σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Βορείου Ελλάδος παιδιών πασχόντων από κυστική ινώδη νόσο έδωσε συνέντευξη τύπου  στην οποία  έγινε αναφορά στο συχνότατο αυτό κληρονομικό νόσημα και εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι Έλληνες ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Στην συνέντευξη τύπου  ομιλητές ήταν η κυρία Πούλιου Ελένη, πνευμονολόγος του ΣΩΤΗΡΙΑ, υπεύθυνη του Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου Κυστικής Ίνωσης, η κα Αγγελική Πρεφτίτση δικηγόρος και πρόεδρος του σωματείου μας και η κυρία Κερατσώ Κατσιορίδου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου των γονέων, οι οποίες εξέθεσαν εκτενώς και με σαφήνεια τα προβλήματα των ασθενών, την έλλειψη υποχρεωτικού προγεννητικού ελέγχου  και τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται σε υποδομή και προσωπικό για τη νοσηλεία και περίθαλψη των ασθενών. Πάνω από 30 δημοσιογράφοι από εφημερίδες, ραδιόφωνα, περιοδικά και τηλεοράσεις παραβρέθηκαν στην συνέντευξη και κάλυψαν το γεγονός, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τις καταστάσεις που ζούμε οι ασθενείς στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.


Νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί την επομένη της συνέντευξης τύπου δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στο πρόβλημα μας και ιδίως στην ανυπαρξία ειδικών κέντρων και της έλλειψης εξειδικευμένων γιατρών για τους ενήλικες.  Εκτενή ρεπορτάζ και άρθρα δημοσιεύθηκαν στις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας (ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ), στο διαδίκτυο και σε περιοδικά, στον Ελεύθερο Τύπο δε, το πρόβλημα μας προβλήθηκε στο πρωτοσέλιδο. Επίσης, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί των Αθηνών και όχι μόνον ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα, ενώ το κρατικό κανάλι της ΕΤ3 και της ΝΕΤ και το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΑΛΤΕΡ επανειλημμένα έκαναν αναφορές στα δελτία ειδήσεων τους. Στις 15.11.2007, σε πρωινή εκπομπή του κρατικού καναλιού της ΝΕΤ, η πρόεδρος του σωματείου μας, Αγγελική Πρεφτίτση, είχε ζωντανή συνομιλία με τον Υπουργό Υγείας κύριο Αβραμόπουλο, ο οποίος δημοσίως δήλωσε ότι δεν εγνώριζε προηγουμένως για το θέμα και δεσμεύθηκε ότι θα λάβει μέτρα για τους πάσχοντες από Κυστική Ίνωση. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων μας, θα γίνει επιτέλους κάτι ουσιαστικό για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Τον αγώνα μας θα τον συνεχίσουμε
.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

Από τα πρώτα μελήματα του σωματείου μας ήταν η αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με το πιο συχνό θανατηφόρο κληρονομικό νόσημα  της χώρας μας που παραμένει ως σήμερα άγνωστο στην μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και της ιατρικής κοινότητας καθώς επίσης και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους για τα σοβαρότητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Στην προσπάθεια μας να δοθεί δημοσιότητα στην πάθηση αυτή, αποφασίσαμε την εκτύπωση ειδικών τρίπτυχων ενημερωτικών φυλλαδίων τα οποία διοχετεύσαμε σε δίκτυο διαφόρων ελληνικών τραπεζών, σε φαρμακεία, δημόσιες υπηρεσίες και όπου αλλού ήταν εφικτό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στις 21 Νοεμβρίου 2006, μέλη και ευαισθητοποιημένοι φίλοι του συλλόγου μας, διένειμαν το έντυπο ενημερωτικό υλικό σε περαστικούς στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, όπου ο κόσμος της συμπρωτεύουσας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το νόσημα και να γνωρίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ασθενείς με Κυστική Ίνωση λόγω της ανυπαρξίας ειδικού οργανωμένου και άρτια επανδρωμένου κέντρου Κυστικής Ίνωσης.

Για να προβάλλετε το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο ή να το "κατεβάσετε" για εκτύπωση πατήστε εδώ.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να τοποθετήσετε ή να διανείμετε ενημερωτικά φυλλάδια στην επιχείρηση σας, στην υπηρεσία σας ή στην περιοχή που διαμένετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου μας για να σας στείλουμε το ανάλογο έντυπο υλικό.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 21ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ,  Βρυξέλλες 21-11-2006.

Στις 21 Νοεμβρίου 2006,  στις Βρυξέλλες και σε εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τις 17 έως τις 26 Νοεμβρίου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την Κυστική Ίνωση  καθιέρωσε για πρώτη φορά την 21η Νοεμβρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Κυστική Ίνωση.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το συχνότατο αυτό κληρονομικό νόσημα και η εξασφάλιση ισότιμης νοσηλείας και περίθαλψης και ευκαιριών για ζωή για όλους τους ασθενείς στην Ευρώπη.

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες, παραστάθηκαν ως εκπρόσωποι του σωματείου μας "Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση" η πρόεδρος του σωματείου μας, Αγγελική Πρεφτίτση,  και η γενική γραμματέας του συλλόγου μας, Βαλεντίνη Πετρίδου.  Στις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες  διήρκεσαν όλη την ημέρα και στις οποίες  κλήθηκαν και  παραστάθηκαν ευρωβουλευτές από όλες τις χώρες της Ευρώπης και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ορίστηκε ως ομιλήτρια η Πρόεδρος του συλλόγου μας Αγγελική Πρεφτίτση-Δικηγόρος, η οποία εξέθεσε την κατάσταση στην Ελλάδα και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ασθενείς με Κυστική Ίνωση και οι οικογένειες τους. Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, όπως και στις ομιλίες σχετικά με την Κυστική Ίνωση παραστάθηκαν ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον τα προβλήματα των ασθενών με Κυστική Ίνωση και μας ενημέρωσαν ότι στα επόμενα προγράμματα της Ε.Ε. θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να δοθούν περισσότερα χρήματα για την έρευνα των νοσημάτων όπως η Κυστική Ίνωση.

Οι εκδηλώσεις τελείωσαν με μια υπέροχη βραδιά όπερας - μιούζικαλ  από τον Thomas Stanghelle ο οποίος ερμήνευσε για πλήθος κόσμος που συνέρρευσε στο  Residence Palace για να απολαύσει το μουσικό έργο του με τίτλο "Some sunny night" που ο ίδιος έγραψε προς τιμή και ανάμνηση του φίλου του Ketil Moe ο οποίος έπασχε από Κυστική Ίνωση. Με το έργο αυτό αφηγείται την πραγματική ιστορία του Ketil Moe , ο οποίος μαζί με τον φίλο του, Mark Wang, που κι αυτός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα κινητικότητας, διοργάνωναν και συμμετείχαν στην μαραθωνοδρομία "Run for Life".

Παρακάτω ορισμένες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες. Για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος, απλά πατήστε επάνω στην φωτογραφία που θέλετε.

Επίσης, πληροφορίες, στην αγγλική γλώσσα, μπορείτε να αντλήσετε και από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Κυστική Ίνωση, πατώντας εδώ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ,

Κυριακή 03.12.2006, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης

Στις 3 Δεκεμβρίου 2006, πραγματοποιήθηκε επ' ευκαιρία της καθιέρωσης της 21ης Νοεμβρίου ως πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Κυστική Ίνωση.στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ενημερωτική ημερίδα για το κοινό, τους ασθενείς και τους γονείς τους, όπως και για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Στην ημερίδα παρέστη πλήθος κόσμου, όπως και άτομα από την Πολιτική Ηγεσία του τόπου και από την τοπική αυτοδιοίκηση και καλύφθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Ημερίδα είχε θέμα: "21η Νοεμβρίου: πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Κυστική Ίνωση. Μια άγνωστη, αλλά σοβαρή, συχνή κληρονομική πολυσυστηματική νόσος. Ισότιμη περίθαλψη και νοσηλεία και ίσες ευκαιρίες για ζωή για όλους τους ασθενείς σε όλη την Ευρώπη".  Στην ημερίδα υπήρξαν ομιλητές γιατροί που ασχολούνται με την Κυστική Ίνωση από όλη την Ελλάδα οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους κάλυψαν το ευρύ φάσμα της πολυσυστηματικής αυτής νόσου, παρέχοντας στο κοινό πληροφορίες και ενημέρωση για όλα τα προσβαλλόμενα συστήματα και όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από το κοινό, το οποίο ενδιαφέρονταν να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με το άγνωστο σε πολλούς, αλλά πολύ συχνό κληρονομικό νόσημα. Αν θέλετε να δείτε το πρόγραμμα και η πρόσκληση της Ημερίδας μας πατήστε στα παρακάτω εικονίδια:

Το πρόγραμμα της Ημερίδας μας

Η πρόσκληση

Η πρόσκληση στην Ημερίδα μας

Για τις ανάγκες της Ημερίδας και της πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Κυστική Ίνωση, σχεδιάστηκαν και εκτυπώθηκε μεγάλος αριθμός πόστερς τα οποία τοποθετήθηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης, προκειμένου να ενημερωθεί και να αφυπνιστεί το κοινό για το συχνότατο αυτό κληρονομικό νόσημα. Για να δείτε τις αφίσες που ετοιμάσαμε πατήστε πάνω στην αφίσα που θέλετε να προβληθεί σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Αφίσα 1η

Ποιά όργανα προσβάλλει η Κυστική Ίνωση

Αφίσα 2η

Κληρονομικότητα και Κυστική Ίνωση

Αφίσα 3η

21η Νοεμβρίου: Πρώτη Ευρωπαική Ημέρα για την Κυστική Ίνωση

Αφίσα 4η

Η ζωή ενός τριαντάχρονου με Κυστική Ίνωση

Οι αφίσες μας διατίθενται και σε μορφή αρχείου pdf για όσους θέλουν να τις εκτυπώσουν για δική τους χρήση. Απλά πατήστε στα παρακάτω κουμπιά την αφίσα που επιθυμείτε να "κατεβάσετε"  στον υπολογιστή σας.

Αφίσα 1    Αφίσα 2  Αφίσα 3  Αφίσα 4

Για την εμφάνιση των αρχείων pdf χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα Acrobat reader. Για να κατεβάσετε δωρεάν το πρόγραμμα πατήστε στο εικονίδιο.

Παρακάτω ορισμένες φωτογραφίες από την Ημερίδα μας. Απλά πατήστε στη φωτογραφία που επιθυμείτε να προβληθεί σε μεγαλύτερο μέγεθος στην οθόνη σας.

Ο κ.Πεχλιβανίδης, Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βορείου Ελλάδος παιδιών πασχόντων από Κυστική Ινώδη Νόσο.

Η πρόεδρος του Σωματείου μας, Αγγελική Πρεφτίτση, Δικηγόρος

Η Ομότιμος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας ΑΠΘ, κυρία Σάντα Νούσια- Αρβανιτάκη.

Η κυρία Λούκου Ιωάννα, παιδίατρος στο Τμήμα Ινοκυστικής Νόσου στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" Αθηνών.

Ο Καθηγητής Παιδιατρικής πνευμονολογίας του ΑΠΘ, κ. Τσανάκας Ιωάννης, Διευθυντής του Αναπνευστικού Εργαστηρίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσ/νίκης.

Η Λέκτορας του ΑΠΘ, κυρία Φωτουλάκη Μαρία, παιδίατρος-γαστρεντερολόγος στη Δ' Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

Η Λέκτορας του ΑΠΘ, κυρία Γαλλή-Τσινοπούλου Ασημίνα, παιδίατρος-ενδοκρινολόγος στη Δ' Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

 

Η πρόεδρος του σωματείου μας ενώ δίνει συνέντευξη στα ΜΜΕ.

Η Δρ. Πούλιου Ελένη, πνευμονολόγος, υπεύθυνη του ΤΕΙ Κυστικής Ίνωσης στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία".

Ο κ. Ιγγλέζος Ηλίας, πνευμονολόγος της Μονάδας Κυστικής Ίνωσης στο Νοσοκομείο "Σισμανόγλειο" Αθηνών.

Η Δρ. Ελπίδα Χατζηαγόρου, Επιστημονικός Συνεργάτης στη Γ' Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

Ο κ. Κατσουλάκης Κώστας, Φυσικοθεραπευτής στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" Αθηνών.

Ο ταμίας του Συλλόγου μας, Κουτσμανής Στέλιος.

Η Γραμματέας του Συλλόγου μας, Πετρίδου Βαλεντίνη, που συντόνιζε τις ομιλίες που έγιναν στην Ημερίδα

 

Τέλος, αν θέλετε να παρακολουθήσετε "ζωντανά" τις ομιλίες πατήστε στον ανάλογο σύνδεσμο ("λινκ"). Τα αρχεία των βίντεο είναι σε μορφή .wmv και για την προβολή τους απαιτείται το πρόγραμμα Windows Media Player.

Οι ομιλίες της Ημερίδας μας:

Όσοι θέλετε το DVD με όλες τις ομιλίες από την εκδήλωση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

Μια από τις πρώτες φροντίδες του συλλόγου μας που συστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2005, ήταν η προσφορά στα μέλη, στους γονείς, στους ασθενείς, στους φίλους μας και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα ενός ενημερωτικού αναλυτικού εγχειριδίου το οποίο στόχο θα είχε την ενημέρωση για την πάθηση μας από τους "καθ' ύλην" αρμόδιους για το θέμα αυτό, ήτοι τους ιατρούς και φυσικοθεραπευτές που ασχολούνται με τη νόσο και τους πάσχοντες. Για το λόγο αυτό, απευθυνθήκαμε σε θεράποντες ιατρούς από όλη την Ελλάδα και σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο ασχολούνται με την παρακολούθηση, περίθαλψη και νοσηλεία των ασθενών, οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά , παρά το φόρτο εργασίας τους, δέχθηκαν να συνδράμουν στην συγγραφή ενός απλού και περιεκτικού εγχειριδίου σχετικά με τη νόσο. Αποτέλεσμα της συντονισμένης και οργανωμένης αυτής προσπάθειας ήταν ένα όμορφο και πλούσιο 50σέλιδο ενημερωτικό βιβλίο, στο οποίο κάποιος μπορεί να ανατρέξει προκειμένου να ενημερωθεί με πληρότητα για τη νόσο, τα συμπτώματα της και τις επιπτώσεις της στα ανθρώπινα όργανα.

το βιβλίο μαςΓια το βιβλίο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει 14 κεφάλαια, συνεργάστηκαν ιατροί από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την  Κυστική Ίνωση, τους οποίους αξίζει να αναφέρουμε:

Αρβανιτάκη-Νούσια Σάντα-Καθηγήτρια Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Γαλλή-Τσινοπούλου Ασημίνα-Λέκτορας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Ιγγλέζος Ηλίας-Πνευμονολόγος, Λούκου Ιωάννα-Παιδίατρος, Δρ. Ντουντουνάκης Σταύρος-Παιδίατρος,  Δρ. Πούλιου Ελένη-Πνευμονολόγος, Τσανάκας Ιωάννης-Καθηγητής Παιδιατρικής Πνευμονολογίας, Φωτουλάκη Μαρία-Λέκτορας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Χατζηαγόρου Ελπίδα-Παιδίατρος και ο Φυσικοθεραπευτής  Κατσουλάκης Κώστας.

Τα περιεχόμενα του εγχειριδίου συνοπτικά είναι τα εξής:

 • Πρόλογος

 • Η Νόσος. Η Διάγνωση και η παρακολούθηση της.

 • Η προσβολή του αναπνευστικού συστήματος από την Κυστική Ίνωση.

 • Η προσβολή του πεπτικού συστήματος.

 • Η διατροφή στους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

 • Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στην Κυστική Ίνωση.

 • Η προσβολή άλλων συστημάτων και οργάνων από την Κυστική Ίνωση.

 • Η μετάβαση του ασθενούς από τον Παιδίατρο στον Πνευμονολόγο.

 • Η "ενηλικίωση" της Κυστικής Ίνωσης. Οι κυριότερες επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος.

 • Η σημασία της φυσικοθεραπείας στην Κυστική Ίνωση.

 • Κυστική Ίνωση και άσκηση.

 • Τεχνικές παροχέτευσης των αεραγωγών. Άσκηση.

 • Έρευνα και μελλοντικές προοπτικές.

 • Ορισμός κέντρου Κυστικής Ίνωσης.

 • Παράρτημα-Χρήσιμες Συμβουλές προς ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

Το ενημερωτικό αυτό βιβλίο διατίθεται δωρεάν και εφόσον θέλετε να το προμηθευθείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το νεοσύστατο σωματείο μας αποφάσισε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, να εκτυπώσει χριστουγεννιάτικες κάρτες με έργα που ζωγράφισαν ή επιμελήθηκαν μέλη του Συλλόγου μας ή και ασθενείς. Τις κάρτες αυτές μπορείτε να προμηθευθείτε από το σύλλογο μας, επικοινωνώντας απευθείας με τα γραφεία μας στα τηλέφωνα: 2310422530 και 2310422531 ή στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: cfathess@gmail.com

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε κάποια από τα σχέδια των καρτών μας. Πατώντας πάνω σε κάθε κάρτα ξεχωριστά, αυτή προβάλλεται σε μεγαλύτερο μέγεθος στην οθόνη σας.ραφία.

 
 

Πρώτη | < Σελίδα 2 | Σελίδα 3