Τί γίνεται με το ευρώ ανά συνταγή;

Τί γίνεται με το ευρώ ανά συνταγή;

Επικοινώνησαν με το σύλλογο μας ασθενείς που διαμαρτυρήθηκαν γιατί όταν εκτελούν συνταγές  στα φαρμακεία, τους ζητείται από τους φαρμακοποιούς η καταβολή του ποσού του ενός ευρώ ανά συνταγή, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση εξαιρούνται της καταβολής αυτού.

Ο Σύλλογος μας άμεσα ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία της ΗΔΙΚΑ, επισυνάπτοντας και την σχετική νομοθεσία με την εφαρμοστική εγκύκλιο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς της για την επίλυση του προβλήματος. Στις 24 Μαρτίου 2022, η ΗΔΙΚΑ απέστειλε επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία κοινοποίησε και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την ενημέρωση των μελών του, στην οποία αναφέρεται στο ζήτημα και στους λόγους που κάποιοι ασθενείς πληρώνουν το τέλος του ενός ευρώ, το οποίο οφείλεται σε λανθασμένη συνταγογράφηση από τους θεράποντες ιατρούς τους. Την επιστολή της ΗΔΙΚΑ μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή της ΗΔΙΚΑ, οι ασθενείς  με Κυστική Ίνωση  εξαιρούνται της καταβολής του ευρώ ανά συνταγή. Για να  απαλλάσσονται της καταβολής του ποσού του ενός ευρώ ανά συνταγή, θα πρέπει ο θεράπων ιατρός κατά την συνταγογράφηση  μέσω της  εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, στην οθόνη Καταχώρισης Συνταγής να επιλέγει την επιλογή «Περίπτωση Μηδενικής Συμμετοχής».  Έτσι οι ασθενείς θα απαλλάσσονται από την καταβολή του ενός ευρώ.

Σε περίπτωση που ο ιατρός χρησιμοποιεί άλλη εφαρμογή από αυτήν της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τότε θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά από τους παρόχους  και την τεχνική υποστήριξη της συγκεκριμένης εφαρμογής για το πώς υλοποιείται η επιλογή περίπτωσης μηδενικής συμμετοχής.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής