Ρύθμιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας για τον άμεσο διορισμό ασθενών με Κυστική Ίνωση στο Δημόσιο

Ρύθμιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας για τον άμεσο διορισμό ασθενών με Κυστική Ίνωση στο Δημόσιο

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι κατατέθηκε διάταξη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα, με την οποία αποκαθίσταται η  αδικαιολόγητη διάκριση και αδικία που υφίσταντο πτυχιούχοι ΑΜΕΑ παραϊατρικών και άλλων σχολών με συναφές αντικείμενο, όσον αφορά τον άμεσο διορισμό τους σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας του ΕΣΥ.

Οι προσπάθειες του συλλόγου μας για το θέμα αυτό είναι πολύχρονες και η θετική κατάληξη του, μας γεμίζει χαρά κυρίως γιατί γίνεται πλέον δυνατή η επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με Κυστική Ίνωση  στο Δημόσιο.  Για το  ζήτημα αυτό αναφερόμασταν συνεχώς στους αρμόδιους με συντονισμένες ενέργειες και έγγραφα, σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους ασθενών και σωματεία επαγγελματιών υγείας και  καταφέραμε να  το αναδείξουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Εσωτερικών έχοντας τις θετικές γνωμοδοτήσεις αυτών, ώστε να έχουμε σήμερα την ευτυχή αυτή κατάληξη των προσπαθειών μας. Πρόσφατα, για μια ακόμα φορά, επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Υπουργού Υγείας και άλλους βουλευτές και ζητήσαμε την άμεση κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, κατόπιν των ενεργειών μας αυτών, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κιλκίς κ. Φραγγίδη, ιατρού, κατατέθηκε πρόσφατα σε άλλο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, σχετική τροπολογία για το θέμα από βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝ.ΑΛ., η οποία συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Βουλής, όμως δεν έγινε δυνατό να ψηφιστεί εγκαίρως.

Εν συνεχεία, στις 14 Νοεμβρίου 2022, ο Υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος είχε ήδη ενημερώσει την Βουλή για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακουφιστική φροντίδα συμπεριέλαβε την σχετική ρύθμιση στο παραπάνω νομοσχέδιο, με την οποία ορίζεται η διεύρυνση του άρθρου 15 του ν. 2920/2001 (ΦΕΚ Α’ 131) που προβλέπει τον άμεσο διορισμό αποφοίτων των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας συγκεκριμένων ειδικοτήτων, κατηγορίας ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΤΕΕ, ήτοι ιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών, ψυχολόγων, βιολόγων και άλλων ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων που είναι ΑΜΕΑ και πάσχουν από συγκεκριμένες σοβαρές παθήσεις, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας του ΕΣΥ με ταυτόχρονη σύσταση προσωποπαγούς θέσης της ειδικότητας τους. Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη περιλαμβάνει πλέον και τις παρακάτω ειδικότητες: μαίες/μαιευτές, επισκέπτες/τριες υγείας, διαιτολόγους και διατροφολόγους, τεχνολόγους τροφίμων και διατροφής, οπτικούς, ορθοπτιστές (οπτικοί-οπτομέτρες), λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες, ραδιολόγους-ακτινολόγους, φυσικούς-ακτινοφυσικούς, φυσικούς ιατρικής, βρεφονηπιοκόμους και πτυχιούχους του τμήματος δημόσιας και κοινοτικής υγείας, οι οποίοι πλέον θα μπορούν με αίτηση τους να διορίζονται σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας του ΕΣΥ με ταυτόχρονη σύσταση προσωποπαγούς θέσης της ειδικότητας τους.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και θα σας ενημερώσουμε άμεσα μόλις αυτό ψηφιστεί.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής