Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τη σύνταξη στο Δημόσιο! Ρητή αναφορά του Πρωθυπουργού στην πάθηση μας!

Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τη σύνταξη στο Δημόσιο! Ρητή αναφορά του Πρωθυπουργού στην πάθηση μας!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», σε άρθρο του οποίου προβλέπεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων και μόνιμων στρατιωτικών που πάσχουν από Κυστική Ίνωση με τη συμπλήρωση 15ετούς πραγματικής υπηρεσίας, εφόσον η πάθηση δικαιολογεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Μάλιστα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση για το Σύλλογο μας, το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ρητή αναφορά στους πάσχοντες από Κυστική Ίνωση κατά τη συζήτηση του παραπάνω νομοσχεδίου στη συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου 2020 (δείτε το σχετικό βίντεο, στο χρονικό σημείο 14:45) Όλη την ομιλία του πρωθυπουργού μπορείτε να ακούσετε πατώντας εδώ.

Ένα χρόνιο αίτημα μας, για το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα, ο σύλλογος μας πάσχισε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του, με έγγραφα υπομνήματα και επαφές που είχε με τις αρμόδιες αρχές, τους βουλευτές όλων των Κομμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς, φορείς και υπηρεσίες, βρίσκει επιτέλους την δικαίωση του!

Η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου 45, έγινε ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, βάσει του άρθρου αυτού, το άρθρο 1 παρ.1 του Π.Δ. 169/2007 και το άρθρο 26 παρ. 1 του ιδίου Π.Δ., τροποποιούνται ανάλογα και συμπεριλαμβάνονται στους πάσχοντες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πάσχουν από Κυστική Ίνωση, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτικοί, αντίστοιχα, εφόσον παρουσιάζουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού και για άλλα θέματα που μας απασχολούν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και πιστεύουμε ότι με την συνδρομή του και την θετική ανταπόκριση που έχουμε μέχρι στιγμής, πολλά από αυτά θα επιλυθούν. Για οτιδήποτε νεώτερο και μόλις ο νόμος δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής