Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αποστολής φαρμάκων Υψηλού κόστους στο σπίτι από τον ΕΟΠΥΥ

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αποστολής φαρμάκων Υψηλού κόστους στο σπίτι από τον ΕΟΠΥΥ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει παλιότερα,  το αίτημα του συλλόγου μας για αποστολή των φαρμάκων μας κατ’οίκον μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφορών έγινε δεκτό και στις  2 Φεβρουαρίου 2024 δημοσιεύθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση. Στις 28 Μαρτίου 2024 ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΠΥΥ ότι είναι  διαθέσιμη για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση η υπηρεσία αποστολής «Φαρμάκων Υψηλού Κόστους Κατ’ Οίκον» για τα φάρμακα που διατίθενται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Για την αποστολή των φαρμάκων κατ' οίκον ο δικαιούχος περίθαλψης που επιθυμεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχει ενεργοποιημένη την άυλη συνταγογράφηση, καθώς και να έχει εκδοθεί νοσοκομειακή βεβαίωση ηλεκτρονικά στις περιπτώσεις που προβλέπεται.

Προς το παρόν, τα τα φάρμακα που καθορίστηκε ότι μπορούν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση να παραλάβουν κατ’ οίκον είναι τα εξής: Colistimethate Sodium (Colobreath), Ivacaftor, (Kalydeco) Ivacaftor,Lumacaftor, (Orkambi) Ivacaftor,Tezacaftor,Elexacaftor, (Kaftrio), Levofloxacin Hemihydrate (Quinsair). Αργότερα θα προστεθούν και άλλα φάρμακα, όπως και αυτά, τα λεγόμενα της «ψυχρής αλυσίδας» (αυτά που δαιτηρούνται σε ψυγείο).

Όταν ο θεράπων ιατρός σας εκδίδει τη συνταγή στο  Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της (ΗΔΙΚΑ),  θα βλέπει ποια από τα φάρμακα σας μπορούν αν σταλούν με κούριερ στο σπίτι και μπορείτε να του ζητήσετε να επισημάνει στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ το σχετικό πεδίο «αποστολή κατ’ οίκον», ώστε τα συγκεκριμένα φάρμακα να σας παραδοθούν κατ’οίκον.

Στη συνέχεια  θα πρέπει να εισέλθετε στην ειδική ενότητα στο site του του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την αποστολή φαρμάκων κατ’οίκον (https://fyk.eopyy.gov.gr/) παρέχοντας τις απαραίτητες συναινέσεις και τις αναγκαίες πληροφορίες για την αποστολή των φαρμάκων στο σπίτι σας.

Ο χρόνος παράδοσης των φαρμάκων είναι από 2 έως 5 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα εκτέλεσης της συνταγής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, πατώντας εδώ.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής