Ημερίδα για την Κυστική Ίνωση

03.12.2016: Ημερίδα για την Κυστική Ίνωση  με θέμα:  «21η Νοεμβρίου: Πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Κυστική Ίνωση. Μια άγνωστη, αλλά σοβαρή, συχνή κληρονομική πολυσυστηματική νόσος. Ισότιμη περίθαλψη και νοσηλεία και ίσες ευκαιρίες για ζωή για τους ασθενείς σε όλη την Ευρώπη», Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2006, πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της καθιέρωσης της 21ης Νοεμβρίου ως πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Κυστική Ίνωση, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ενημερωτική ημερίδα για το κοινό, τους ασθενείς και τους γονείς τους, όπως και για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Στην ημερίδα παρέστη πλήθος κόσμου, όπως και άτομα από την Πολιτική Ηγεσία του τόπου και από την τοπική αυτοδιοίκηση και καλύφθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Ημερίδα είχε θέμα: «21η Νοεμβρίου: πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Κυστική Ίνωση. Μια άγνωστη, αλλά σοβαρή, συχνή κληρονομική πολυσυστηματική νόσος. Ισότιμη περίθαλψη και νοσηλεία και ίσες ευκαιρίες για ζωή για όλους τους ασθενείς σε όλη την Ευρώπη».  Στην ημερίδα υπήρξαν ομιλητές γιατροί που ασχολούνται με την Κυστική Ίνωση από όλη την Ελλάδα οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους κάλυψαν το ευρύ φάσμα της πολυσυστηματικής αυτής νόσου, παρέχοντας στο κοινό πληροφορίες και ενημέρωση για όλα τα προσβαλλόμενα συστήματα και όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από το κοινό, το οποίο ενδιαφέρονταν να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με το άγνωστο σε πολλούς, αλλά πολύ συχνό κληρονομικό νόσημα.

Για τις ανάγκες της Ημερίδας και της πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Κυστική Ίνωση, σχεδιάστηκαν και εκτυπώθηκε μεγάλος αριθμός πόστερς, τα οποία τοποθετήθηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης, προκειμένου να ενημερωθεί και να αφυπνιστεί το κοινό για το συχνότατο αυτό κληρονομικό νόσημα.


 • Subscribe
  Subscribe to our chanel

  CFA WorldWide - Links

  0
  ανακαλύπτεται το γονίδιο
  0%
  των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
  0+
  χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
  0#
  κληρονομική νόσος της λευκής φυλής