Ο νόμος δημοσιεύθηκε! Η σύνταξη στα 15 χρόνια για το Δημόσιο είναι γεγονός!

Ο νόμος δημοσιεύθηκε! Η σύνταξη στα 15 χρόνια για το Δημόσιο είναι γεγονός!

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4756/2020 (ΦΕΚ A’235 /26-11-2020) «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», ο οποίος προβλέπει την συνταξιοδότηση των ασθενών με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στο Δημόσιο με τη συμπλήρωση της 15ετούς πραγματικής υπηρεσίας. Το νόμο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει του άρθρου 45 αυτού, οι διατάξεις του άρθρου 1 παρ.1 του Π.Δ. 169/2007 και του άρθρου 26 παρ. 1 του παραπάνω Π.Δ., τροποποιούνται ανάλογα και πλέον συμπεριλαμβάνονται στους πάσχοντες που δικαιούνται συνταξιοδότησης με την συμπλήρωση 15ετούς πραγματικής υπηρεσίας και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πάσχουν από Κυστική Ίνωση, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτικοί, αντίστοιχα, εφόσον παρουσιάζουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Ο σύλλογος μας λειτουργώντας για μια ακόμα φορά μεθοδικά και συστηματικά, αφού εξασφάλισε την αναγκαία θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, με συγκεκριμένες και συνεχείς παρεμβάσεις του, με επαφές και με έγγραφα υπομνήματα τόσο στον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε βουλευτές διαφόρων κομμάτων, ανέδειξε το θέμα. Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή, υπήρξε και η Εθνική Συνομοσπονδία για τα άτομα με Ειδικές ανάγκες, ο επίσημα αναγνωρισμένος Κοινωνικός Εταίρος της Ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων, με τον οποίο είμαστε σε συνεργασία, υποστηρίζοντας ενεργά το δίκαιο του αιτήματος του συλλόγου μας.

Αναμέναμε εδώ και καιρό ότι θα υπήρχε θετική εξέλιξη για το ζήτημα, διότι είχαν υποβληθεί ερωτήσεις και αναφορές του συλλόγου μας στη Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από βουλευτές διαφόρων κομμάτων, στις οποίες ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης είχε δεσμευθεί ότι το αίτημα μας εξετάζεται σε επικείμενο νομοσχέδιο για όλους τους Φορείς και το Δημόσιο, όπερ και εγένετο.

Κατόπιν της ευόδωσης του αιτήματος μας, θεωρούμε σκόπιμο να σας επισυνάψουμε ορισμένα μόνο από τα έγγραφα την αλληλογραφία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς και απαντήσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους και από τον Υπουργό Εργασίας, όπως την αλληλογραφία του συλλόγου μας με το  ΚΕΣΥ, ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, αναφορά βουλευτών ΚΚΕ στη Βουλή, απάντηση των ερωτώμενων Υπουργών και έγγραφο υπόμνημα της ΕσΑμεα για το θέμα, καθώς και το πιο πρόσφατο υπόμνημα του συλλόγου μας προς τον Υπουργό Εργασίας.

Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση και των άλλων θεμάτων που μας αφορούν συνεχίζεται.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής