1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

02.11.2012: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power», Αθήνα. 

Στις 2 Νοεμβρίου 2012, ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση συμμετείχε στο Συνέδριο “Patients in Power-Διεκδικώντας ένα Καλύτερο Σύστημα Υγείας», στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα με αντικείμενο την επαφή, την ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση προτάσεων μεταξύ των οργανώσεων, κοινοτήτων και διαδικτυακών ομάδων ασθενών για το σύστημα υγείας, την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων και προτάσεις για την επίλυσή τους, όπως και την διεκδίκηση ενός αποτελεσματικότερου και δικαιότερου συστήματος υγείας από τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία.

Στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου συμμετείχε ενεργά και το σωματείο μας με την πρόεδρο του, η οποία ήταν και συντονίστρια ομιλητών μαζί με το Δημοσιογράφο υγείας, κ. Μιχάλη Κεφαλογιάννη, στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου κατά την οποία οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα δικαιώματα των ασθενών.

Η συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών ήταν εντυπωσιακή, και το σημαντικότερο ήταν, ότι εκτός των εκατοντάδων συνέδρων από όλη την Ελλάδα, που παραβρίσκονταν στο συνέδριο στο ξενοδοχείο Caravel, το συνέδριο παρακολούθησαν ζωντανά μέσω live streaming χιλιάδες άτομα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, τα οποία συμμετείχαν ενεργά σε διάλογο και σχολιασμό σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου είτε μέσω του chat room του συνεδρίου, είτε μέσω του Facebook και του Twitter. Για όσα πραγματοποιήθηκαν και ελέχθησαν στο συνέδριο και τις εντυπώσεις, που αποκόμισε κάποιος από αυτό, θεωρούμε ότι περιγράφουν ανάγλυφα την κατάσταση τα παρακάτω άρθρα των δημοσιογράφων Υγείας, που ήταν παρόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου:

pdf-icon

pdf-icon

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.patientsinpower.gr.

 


 • Subscribe
  Subscribe to our chanel

  CFA WorldWide - Links

  0
  ανακαλύπτεται το γονίδιο
  0%
  των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
  0+
  χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
  0#
  κληρονομική νόσος της λευκής φυλής